пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Іменини міста Ужгорода.

     Ужгород -  місто історичне, де кожен камінь дихає історією. Тут знято цілий ряд
історичних фільмів, бо наш центр -
це суцільна декорація, причому реальна,
жива. У ньому досі незримо присутні
десятки поколінь, котрі тут жили, любили
і страждали. Для ужгородців Ужгород є
найкращим містом у світі, де кожен має свою
історію стосунків з рідним містом.
      Порівняно з іншими подібними містами,
пам'яток в Ужгороді небагато. Якщо не зважати, що майже кожен будинок у центрі є справжньою пам'яткою. Не тільки архітектура застигла у камені, це і застигла у камені історія. Ходячи Ужгородом, гостро відчуваєш це. Кожен будинок має своє обличчя. Змішалися практично усі стилі. Переходячи з однієї вулиці на іншу, якось непомітно потрапляєш з однієї епохи у наступну.
     Ужгород разом зі своїми визначними  пам'ятками вражає всіх своєю красою і неповторністю.
       Тому, сьогодні 26 вересня, до Дня славного міста Ужгорода у стінах нашої бібліотеки проведено історико - краєзнавчу подорож "Історія міста, вкарбована в камінь". Визначними місцями Ужгорода мандрували учні 1 класу  ЗОШ №12 з вчителькою Костьо В.М.  Бібліотекарі  розповіли про архітектурні споруди, а діти розповідали про улюблені місця відпочинку у рідному місті.А  також була оформлена книжкова виставка "З Днем народження, Ужгороде". Завідуюча бібліотеки Форкуца М. М. привітала малечу з Днем міста та побажала їм виростати достойними громадянами.
 
 
 







 
 
 
 
 
 







 
 

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...