понеділок, 25 січня 2016 р.

Степан Жупанин - година пам'яті

"Проліски Степана Жупанина" - до 80 - річчя з дня народження .







   

 Ювілейну галерею творчості письменників краю на тему "Моє коріння, моя доля, мої твори" у 2016 році у нашій бібліотеці розпочато годиною пам'яті до 80-річчя з дня народження відомого дитячого поета Степана Ілліча Жупанина.
    Бібліотекарі Демидчук Н.Й. та Пухир Л.П. підготували яскраву розповідь про поета. Зокрема Надія Йосипівна розповіла, що твори Жупанина записано в золоту скарбницю української літератури для дітей. Також згадала, яким поет був читачем і сусідом, який щедрий доробок залишив по собі.
    Вчитель ЗОШ №8, Тюшка Т.Ю., доповнила, як Степан Ілліч поєднував свою творчість з науково-педагогічною, працюючи в Закарпатському інституті підвищення кваліфікації педагогічних кадрів. Також учні 3-В класу дізналися, що багато поезії покладено на музику дружиною поета. У презентації представили відео виконання музичних творів поета його донькою Мирославою Копинець.
    Дітки читали хором напам'ять вірші поета, започаткували літературну карту Закарпаття зупинкою в м. Іршава, де народився письменник.
Твори Степана Ілліча нагадують проліски, які поет любив- свіжі, чисті і дарують радість.І тепер, і через багато років приваблюватимуть читачів.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...