вівторок, 21 лютого 2017 р.

Міжнародний день рідної мови

        Один мудрець колись сказав: "Народ поневолений, що береже свою мову, держить ключ від в'язниці у своїх руках". Влучно сказано. Народи, що втратили свою мову, зреклися свого майбутнього. Раз запропащена рідна мова ніколи не оживе. Отже, і берегти її потрібно, як найцінніший дар, народний скарб, найдорожчий витвір народної душі.
        У світі існує понад 6 тисяч мов. Кожна мова неповторна. Як не існує веселки без різнобарв'я кольорів, так не існує людства без барвистого вінка мов, однією з кращих квіток якого є наша українська мова - державна мова України. Наша Україна стала рідною домівкою для людей різних національностей. Для кожного дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця українська.
       Про все це  йшлося  у Міжнародний  день рідної мови у нашій бібліотеці під час проведення мовознавчого калейдоскопу "Не цураймось мови, вчімось розмовляти, щоб слова чудові  вміли оживати". Бібліотекарі разом зі студентами Ужгородського коледжу культури і мистецтв (Крічфалушій Т., Росоха Н., Чекета О.) підготували цікаву програму. На заході звучали твори різними мовами. Учні Угорськомовної гімназії (Карапа К., Варга С., Ковач Е.) читали твори угорською та словацькою мовами, учениця ЗОШ №3 (Міхальова А.) декламувала вірш російською мовою, а учні 3-В класу (вчитель Костьо В. М.) та 4 класу (музичний керівник Овчиннікова Л. А.)  підготували літературно-музичну композицію про рідну мову.
Допитливі користувачі прийняли активну участь у конкурсах і вікторинах, переглянули відеопрезентацію та жваво виконували пісні про рідну мову та Україну.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...