вівторок, 25 квітня 2017 р.

Всесвітній день книги та авторського права

Пов’язане зображення
     Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ. Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Успіх Всесвітнього дня книги і авторського права залежить, в першу чергу від підтримки з боку всіх зацікавлених сторін – авторів, видавців, педагогів, бібліотекарів, громадських діячів.  Символічно день 23 квітня був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія дарували троянду за кожну куплену книжку, свято відзначається в десятках країн світу.
       Те, що книга – джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші учні 1-В ЗОШ №15 (вчитель Янцо І. М.), які завітали до нашої книгозбірні, щоб дізнатися все про книгу та її значення в житті людини. Всі присутні поринули у бібліотечні мандри в «Захоплюючий світ книги», дізнались «Як твориться книга», «Як виникла книга» та багато іншого.
    В усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки, тож і вчителька Ірина Миколаївна  вирішила зберегти традицію цього дня, подарувавши нашій бібліотеці книгу К. Штанко «Дракони, вперед!».

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...