неділю, 25 листопада 2018 р.

До 85-Х РОКОВИН ГОЛОДОМОРУ.

  
Минуло вже 85 років з часу найжахливішої трагедії українського народу Голодомору 1932-1933 рр.
       Щороку, в четверту суботу листопада, світ відзначає пам’ять жертв Голодомору. Цей день пам’яті – унікальна нагода всім дітям, батькам, політикам замислитись над цією трагедією.
      Напередодні у бібліотеці  пройшов поминальний екскурс «Голодний рік, як чорна птиця над краєм змореним літав» з учнями других класів УЗОШ №12 (вчитель Корнутяк О. М., бібліотекар Яворська Н. І.). Бібліотекар Надія Демидчук дуже доступно для діток розповідала про трагедію українського народу. Спочатку діти дізналися про головне – як радянська влада забрала все і почався в Україні голод, про значення термінів «голод» і «голодомор». Також Надія Йосипівна розповіла про акцію «Запали свічку» і закликала кожну сім’ю запалити свічку у своєму вікні  24 листопада.
     Перегорнувши скорботні сторінки достовірної народної пам’яті, діти переконалися, що вони повинні пам’ятати невинних  жертв Голодомору і  кожного року вшановувати їх пам’ять.







     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...