вівторок, 29 січня 2019 р.

Герої Крут та Майдану


                                                                                                       Під Крутами бій,
Під Крутами кров...
Про давню трагедію
Згадуємо знов.




Сто один рік тому, 29 січня 1918 року, біля залізничної станції Крути відбувся оборонний бій українського війська проти російсько-більшовицької армії. Серед українських захисників переважно були студенти, гімназисти та курсанти, які не мали попереднього військового досвіду. Проте, попри численні втрати, вони виявили надзвичайний героїзм і любов до Батьківщини. Результати бою під Крутами дали змогу затримати на декілька днів наступ більшовиків на Київ. 9 лютого на переговорах у Бресті було досягнуто міжнародного визнання Української Народної Республіки.
На превеликий жаль, трагічні сторінки історії повторюються. І сьогодні, як і майже сто років тому, тисячі нових героїв жертвують собою заради УкраїниГерої Крут, як і Герої Небесної Сотні, – це, перш за все, герої духу. Їх об’єднало прагнення правди – як природного єднання істини та справедливості, правди, яка би була основою державного, суспільного, особистого життя. Вони разом з українським народом повстали проти брехні, наруги над волею людей заради майбутнього, для оновлення України і віддали найцінніше – своє життя.
      У Громадському просторі бібліотеки відбувся захід до Дня пам'яті Крут "Герої Крут та Майдану": історичні паралелі. Молоді жінки з дітками вшанували безсмертний подвиг крутівських і майданівських героїв, переглянули відеофільм про події далеких і недавніх часів. Адже майдан - це наші Крути. А Героїв Небесної Сотні і Героїв Крут  єднає одне: Україна понад усе.



 










Немає коментарів:

Дописати коментар

#сокоти_сакури!2024