пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Лицар української пісні.



З нагоди 70-річчя з дня народження В. Івасюка у бібліотеці відбулася інформаційна година «Лицар української пісні». Вшановуючи пам'ять композитора,  бібліотекарі донесли юним школяркам цікаву інформацію.
«Крило стає крилом тільки під час лету», – цей афоризм часто повторював Володимир Івасюк. За віком його політ був дуже короткий. Він прожив на цій землі лише 30 років. Але встиг стати легендою. Встиг ще підлітком організувати ансамбль «Буковина», у свої 21 створити пісенні шедеври «Водограй», «Червону руту», «Я піду в далекі гори», а згодом – ще понад 100 пісень. Але не встиг закінчити оперу «Дарина», кантату «Чуття єдиної родини», написати мелодії до своїх поетичних текстів. Високі відзнаки Володимир Івасюк отримав посмертно: Державну премію імені Тараса Шевченка, звання Героя України. Посмертно організовані на його честь Міжнародний конкурс виконавців української естради, фестиваль «Червона рута». Улюбленим жанром Івасюка була балада: балади про дві скрипки, про мальви, отчий дім, «Юнацька», «Батьківська балада». І цим він подібний до лицарів, котрі оспівували найвищі злети української душі. 
Також присутні переглянули відеофільм  про Володимира Івасюка «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав» та на завершення всі разом виконали пісню «Червона рута».







Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...