пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Світ чудовий, коли ти здоровий.

        Здоров'я посідає одне з найважливіших  місць серед потреб і цінностей людини. Кожен прагне бути здоровим, сильним, енергійним і впевненим, щоб якнайповніше реалізувати свої здібності й можливості в житті. На жаль, динамічний ритм життя, постійні стреси не сприяють зміцненню здоров'я.
        На базі нашої бібліотеки впродовж декількох місяців реалізовується проект "Університет для юних ромок, молодих мам, жінок поважного віку" у якому важлива роль відводиться питанню здоров'я - як емоційного, соціального, фізичного і психічного благополуччя. Заняття проходять три рази на місяць для різних категорій дівчат і жінок.
        В рамках проекту експертки  проводять семінари, тренінги, ділові ігри, міні-лекції, перегляди відеофільмів на соціальну тематику. Велика увага приділяється здоровому способу життя, соціальному та інтелектуальному здоров'ю та здоров'ю сім'ї. Не оминають психологи проекту (Колодій М. М., Бабкіна А. О.) і питання булінгу. Вони пояснюють принципи домінантної поведінки образника, негативні реакції жертви та вчать, як нівелювати бажання протилежної сторони вдаватись до цькування та інакше дивитися на булінг.
        Окремим блоком проекту є заняття з навчання навичкам надання першої допомоги. Учасниці проекту уже освоїли принципи надання першої допомоги, серцево-легеневу реанімацію, першу допомогу при порушенні прохідності дихальних шляхів та кровотечі.
        Доброзичлива атмосфера заходів сприяє спілкуванню, встановленню та використанню своїх основних пріоритетів. 













Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...