середу, 25 лютого 2015 р.

Стежками Лесі Українки





 

  Серед творців світової літератури, особливо серед жінок, тяжко знайти другу таку видатну постать, що мала б подібне нещасливе життя і створила б такі великі за кількістю і змістом літературні скарби, що була б такою послідовною у своїх поглядах і діях, що так вірила б у майбутнє свого народу, як наша Леся Українка.
    Лариса Косач – геній української літератури, що входить в умовну тріаду Шевченко-Франко-Українка. Її вірші вчать ще змалку, тож здавалось би, що більшість користувачів бібліотеки знають про цю поетесу багато чого. Адже про неї завжди багато говорять, багато пишуть, багато дискутують…Та насправді  тільки перегорнувши сторінки усного журналу учні ЗОШ №12, 1- В та 1- Г кл.мали змогу відкити нові  факти життєвого та творчого феномену Лесі Українки.


           А 25 лютого, в день народження Лесі Українки, бібліотечні працівники завітали до учнів 1-Б кл. НВК "Пролісок" . Презентуючи твори письменниці, бібліотекарі запропонували преглянути мультфільм по мотивам казки "Біда навчить". На завершення зустрічі працівники бібліотеки запросили первачків до Книгозбірні і отримали в подарунок малюнок з портретом
Л. Українки  намальовоний однією із учениць.



До святкування іменин української поетеси доєдналися і учні групи продовженого дня ЗОШ №12 (вчитель Микуланинець О.І.). Дітки із задоводенням продемонстрували своє вміння дикламувати вірші  Лесі Українки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...