четвер, 28 вересня 2017 р.

Методичний посібник Гуменюк - Тюшко.


         Формуванню художньо-естетичної культури як складової національного 
громадянського виховання бібліотекарям допомагають  вчителі та вихователі шкіл.
         Тісна співпраця бібліотеки з вчителем образотворчого мистецтва ЗОШ №8 Тюшко Б. С. існує вже багато років. У фондах бібліотеки є  кілька методичних посібників, які видав Богдан Степанович протягом останніх років.
         Нещодавно бібліотека поповнилась новим методичним посібником з образотворчого мистецтва «Народознавство та християнство-мистецькі цінності на уроках образотворчого мистецтва в загальноосвітніх навчальних закладах». Ця робота  видана вчителями образотворчого мистецтва ЗОШ №6 Гуменюк Л.Б. та ЗОШ №8 Тюшко Б. С. Посібник містить матеріали, апробовані впродовж останніх 5 років на уроках  образотворчого мистецтва у 5-7 класах .
         Автори розглядають складові народно-ужиткового і декоративного мистецтва, подають короткий історичний огляд розвитку закарпатської  школи живопису, основних ремесел регіону. У книзі подається історія виникнення християнства, архітектура та живопис майстрів сакрального мистецтва
         Посібник складається з 5 розділів, які відображають розвиток народних ремесел на Закарпатті (кераміка, ткацтво, обробка металу, деревини, шкіри, лозоплетіння та ін.). Цікавий розділ про звичаї та обряди, їх символи  в образотворчому мистецтві.
         Змістовний матеріал доповнено робочими малюнками учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №6 ім. Гренджі-Донського та ЗОШ І-ІІІ ст. №8.
         Матеріали посібника автори адресують вчителям образотворчого мистецтва, керівникам студій , гуртків, студентам та учням, а також всім, хто цікавиться культурою і традиціями  нашого краю.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...