понеділок, 4 грудня 2017 р.

Лідія Повх - дітям.

      1 грудня у нашій бібліотеці відбулася зустріч юних читайликів з відомою закарпатською поетесою, членом Національної спілки письменників України, доцентом Лідією Петрівною Повх (Ходанич). Вона вже багато років поспіль пише веселі історії для дітвори. В доробку Л. Повх  більше десяти збірок для дітей та п'ять для дорослих.Деякі твори включені і в шкільну програму.  Гостю зустріла завідувачка бібліотекою Форкуца Марія Михайлівна, яка познайомила присутніх з поетесою та представила виставку її книжок, які є в бібліотеці. На зустріч  прийшли активні користувачі, учні ЗОШ №8 1-В та 5-В класів (вчитель Тюшка Тетяна Юріївна). Першокласники  підготували сюрприз для гості: вивчили улюблені віршики із збірки "Нумо гратися усі" і намалювали ілюстрації до них, п'ятикласники  підготували рукотворні книжки за творами поетеси. За мотивами віршів відбулося  театралізоване дійство.
     У рамках зустрічі Лідія Петрівна презентувала читачам свій новий проект - першу збірку віршів про Ужгород для дітей під назвою"Наше місто превеселе", яка вийшла у видавництві "ІВА" (Ужгород) у 2017 році. Нова книжечка - це урбаністична картина міста. Презентуючи нову збірку, авторка говорила з дітками невимушено і легко,  читала веселі ігрові  вірші з книжечки, мандрувала з читачами по Ужгороду: разом побували на Ужі, у Ботанічному саду, на міській ялинці, на вулиці Стрільничній, відвідали музей і старе місто, разом рахували мости, милувалися сакурою у квітні, розфарбовували паркани, приміряли ролі героїв віршів і дійшли до згоди, що наше місто таки - превеселе.
      Поезія  Лідії Повх дарувала дітям море емоцій і фантазії. А присутні на зустрічі батьки діток відзначили, що поетеса надала їм можливість хоч на мить повернутися у світ дитинства.
Твори письменниці навчають дітей бути чесними, справедливими та благородними, любити Україну і свій народ. Адже на її творах виростає не одне покоління закарпатських дітей.


































Немає коментарів:

Дописати коментар

Любий друже, вчись і ти, як планету берегти!

       Останнім часом все більше українців усвідомлюють необхідність формування та дотримання екологічної культури.      Напередодні Всесв...