середу, 9 березня 2016 р.

«Тараc Шевченко - духовна аура нації»

  
   Ми, українці, щаслива нація , бо Бог обдарував нас Пророком - ім’я, якому Тарас Шевченко. Кожного року, у Шевченківські дні, у бібліотеці – філії №2 ми вшановуємо Кобзаря, насолоджуємось поетичним словом, яке глибоко співзвучне пісенній українській душі. Одначе, цьогорічне Шевченківське свято особливе. А таким воно стало завдяки гості, що приїхала з далекого Санкт-Петербурга. Це Тетяна Лебединська – велика українка, котра багато років досліджує і пропагує творчість Кобзаря у місті на Неві.
   Тетяна Миколаївна надзвичайно цікава людина, неординарна особистість, подвижниця української культури. Лебединська кандидат філософських наук, викладач кафедри міжнародних відносин «Східно-європейського слов’янського університету», член Національної Спілки  письменників України, одна з кращих Шевченкознавців країни, у 2006 році нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня. Старшокласникам ЗОШ №12 , які прийшли на зустріч, поважну гостю представив її колега, проректор з міжнародних зв’язків, виховної роботи та спорту «Східно-європейського слов’янського університету» Селменський С.С.
   Пані Тетяна розказала про щасливі роки юності Тараса , який здобував свої малярські висоти у Петербурзькій академії мистецтв, спілкувався з найдостойнішими представниками української та російської еліти. Особливо захоплюючою була розповідь про місця, пов’язані з життям Шевченка в Санкт-Петербурзі, про змагання української громади, щодо відкриття пам’ятника Тарасові.
    Учні 9-11 класів ЗОШ №12 крім цікавої розповіді гості про Петербурзький період життя Шевченка слухали поезії та пісні на слова Кобзаря у виконанні учениці 6-Б кл. Баландяк Крістіни.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...