пʼятницю, 8 травня 2015 р.

День Перемоги.

 
 
Ми пам"ятаємо.

 
 
      Чим далі відходить від нас пора воєнного лихоліття, тим величніше і масштабніше постає подвиг народу і сама Перемога. Але з кожним роком, на жаль, до братських могил та меморіальних комплексів приходить все менше ветеранів. Час і фронтові поранення невблаганно й безжалісно забирають від нас сивочолих переможців.
      Цього року Україна та Європа відзначають 70 річницю перемоги над нацизмом у Європі. 9 травня -  одне з найвеличніших свят. У цьому році вперше відзначаємо і 8 травня - День пам"яті і примирення.
      Наша бібліотека провела кілька заходів до ювілейної дати - 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Готуючись до відзначення ювілею Перемоги, бібліотекарі провели майстер-клас по виготовленню червоного маку - символу перемоги. Діти із задоволенням слухали історію символів і виготовляли маки.
      Для молодших школярів проведено інформаційну годину "Ми пам"ятаємо". Учні 2 класу ЗОШ №8 (вчитель Тюшка Т.Ю.) прослухали розповідь про Другу світову війну, ознайомилися з виставкою літератури та символікою до Дня Перемоги. Переглянули соціальні ролики про ветеранів, історичні події війни та прослухали пісні на воєнну тематику.
      Старші користувачі бібліотеки зустрілися напередодні дня пам"яті і примирення з ветераном війни, блокадницею Ленінграду, що проживає у нашому мікрорайоні - Войтковською Н.Ф. Її захоплююча розповідь про воєнні лихоліття розчулила  дітей і дорослих. Разом з молоддю згадували синів України, що у битвах за волю лягли у Другій світовій війні і трагічних подіях на Сході сьогодні.  На закінчення Ніна Федорівна зачитала і передала для майбутніх читачів звернення від ветеранів Другої світової війни.
      Зав. бібліотекою Форкуца М.М. привітала всіх гостів зі святами і підсумувала, що жодні геополітичні досягнення здобуті внаслідок воєн, не варті ні одного втраченого людського життя, а переможеним є той народ, котрий пам"ятає своє минуле і своїх героїв.
     Також працівники нашої бібліотеки разом з працівниками ЖРЕРу №5, за підтримки депутата міської ради Ковальського А. В., привітали ветеранів війни квітами, солодощами та подарунками.
 
 
 
 
 
 
 






 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...