вівторок, 11 квітня 2017 р.

Рукотворне диво - писанка

Пов’язане зображення

Вітчизна наша – Україна. Красу її часто порівнюють із красою писанки, а добу відродження нашої Батьківщини називають Великоднем України.
Доторкнутися до краси української писанки запросила своїх читачів бібліотека, підготувавши великодній сюрприз, а саме:  майстер-клас «Рукотворне диво - писанка». У заході прийняли участь учні 2-Б класу СНВК «Первоцвіт» (вчитель Головачко Т.М.), учні ЗОШ №8, дітки зі Сходу України та інші користувачі бібліотеки, які переглядають наш  блог і знаходять для себе цікаву інформацію.
Вже декілька разів поспіль бібліотека проводить майстер-класи, завдячуючи чудовому майстру, керівнику ГО «Паралельний світ» Андрію Доніченку. Ось і зараз він не тільки забезпечив писанками учасників (а їх було близько 60 чол.), але й показав на верстаті, як вирізати дерев’яні вироби. Разом з ним завітали у бібліотеку і інші члени «Паралельного світу».
Цікаву інформацію про виникнення, символіку та різновиди писанки розповів вчитель мистецтва ЗОШ №8, художник Тюшко Б.С. Допомагали дітям студентка Закарпатської  художньої  академії  Костьо Мирослава та вчитель малювання СНВК «Первоцвіт» Кирючек В.В. Присутні дізналися про зміст символів, пізнали особливості розпису та навчилися розфарбовувати писанку, використовуючи традиційні орнаменти. Діти з легкістю поринули в глибину народних звичаїв та творили  писанку – символ добра, щастя та благополуччя. Мальованка вийшла в кожного своя. Цікаво було спостерігати на обличчях дітей зацікавленість та віру у безсмертя українських традицій.
Сподіваємось, що ту гармонійну атмосферу, яку відчули діти під час написання писанки, понесуть до своїх домівок і продовжать з сім’єю неповторні звичаї народу.
Радісних Великодніх свят!



























Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...