пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Ми різні, але ми - рівні.

       
«Ми різні, але ми - рівні» під такою назвою у нашій бібліотеці пройшла година спілкування, присвячена Міжнародному дню толерантності, який  відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри.
      На зустріч з першокласниками ЗОШ №8 (вчитель Тюшка Т. Ю.) були запрошені психолог Закарпатського обласного центру соціальних служб сімї, дітей та молоді Ольга Володимирівна Кононенко та Ярослав Іванович Сокач, які спробували поговорити з дітьми на цю тему. При підготовці заходу виникли певні побоювання, чи зрозуміють такі маленькі діти таку серйозну тему. Однак, діти не розгубилися і досить вільно висловлювали свої міркування і про доброту, і про чуйність, і про милосердя, і про терпимість, і про співчуття, і про співпереживання, і про повагу, і про дружбу… І все це, що відноситься до поняття толерантності, діти у вигляді листочків повісили на  умовне «Дерево толерантності». Все почуте першокласники закріпили на великих плакатах, де розмальовували «Дружбу», «Доброту», «Мир».

       Година спілкування сподобалась всім. Для діток вона залишила глибокий слід у душі, допомогла зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятує світ. Це самий  перший маленький крок до пізнання цього поняття. А в кінці працівники центру подарували діткам сувеніри і солодкі смаколики.
































Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...