вівторок, 21 лютого 2023 р.

Мова - наша зброя!

 «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова» - писав Панас Мирний. Сьогодні мова – на часі.  За рік війни кожен з нас зрозумів, наскільки важливо шанувати, розвивати та збагачувати свою українську мову.

У Міжнародний день рідної  мови у бібліотеці відбувся захід «Мова – наша зброя!». У вшануванні рідної мови взяли участь учні Ужгородської угорськомовної гімназії. Бібліотекарі розповіли про історію свята, значення мови для кожного у суспільстві і державі, силу українського слова. У виконанні гімназистів, вчителів та бібліотекарів звучали поезії класиків української  літератури, угорські поезії та пісні, вірші українських поетів-сучасників. Про боротьбу за право розмовляти українською мовою, мовну агресію та лінгвоцид дізналися присутні з відео «Мова – душа роду». А проведена мовознавча мозаїка конкурсів і розваг довела, що учні досконало володіють державною мовою.

Мова, як складова української держави, культури є українською для всіх, хто воює за Україну. Мова – наша зброя, якою ми служимо народові. Любімо, плекаймо, оберігаймо нашу святу мовну скарбницю – чудотворну зброю у нашій боротьбі за перемогу!

Дякуємо нашим героям за те, що на нашій землі лунає українське слово.

З Днем рідної мови!




















Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...