четвер, 20 квітня 2023 р.

Сакура квітне

 

Вона росте не тільки в Японії, але й у нас в Ужгороді. В японській мові «сакура» означає будь-яка вишня. Період милування квітами сакури в Японії отримав назву «Ханамі» і є національним святом.

Бажаєте влаштувати традиційне японське ханамі? Тоді розстеліть під деревом сакури покривало, а з собою прихопіть щось смачненьке. Саме такий ритуальний бібліопікнік влаштували бібліотекарі для своїх користувачів. Адже сакура нині якраз квітне. В період цвітіння сакури у бібліотеці щорічно проводиться акція «#сокоти_сакури!». Інформаційно-просвітницька акція проводиться для нагадування та дбайливого і відповідального ставлення до дерев. Від Надії Демидчук діти дізналися про цікаві факти про сакури, ознайомилися з правилами фотографування та збереження чудового цвіту. Створивши куточок японського затишку в Ужгороді, маленькі поціновувачі краси милувалися не тільки квітами  сакури, але й малюнками юних художників, що займаються в бібліотеці у студії «Чарівна палітра» (Керівник Гудь О.І.). Кожен учасник отримав наліпку з нагадуванням берегти ніжнорожеві ужгородські сакури. Дійство насолоди красою завершилося частуваннями та флешмобом «Бережіть сакури!». Якщо ви не потрапили на наш пікнік, а хочете дізнатися про ужгородські  багатопелюсткові сакури та їх охорону -  заходьте на блог https://www.blogger.com бібліотеки, насолоджуйтесь інформацією та милуйтесь картинами і поезією наших авторів.

А разом «Сокотимо сакури!».




































Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...