четвер, 4 травня 2023 р.

Гра-квест "Подорож стежинками здоров'я"



Збереження та зміцнення здоров’я дітей – головне завдання усіх, хто з ними працює. Дорослі повинні не просто дати знання і сформувати вміння, а навчити дітей усвідомлено застосовувати у повсякденному житті. Саме на це була спрямована гра-квест «Подорож стежинами здоров’я», проведена нашими бібліотекарями в Ужгородській угорськомовній гімназії ім. Другетів за участі колективу школи та волонтерів ПСП.

Квест – це пригоди. Тому учні 5, 6, 7 класів були поділені на команди і проходили ряд етапів, де виконували завдання та проводили рухливі ігри. Учасники квесту отримали карту та маршрутні листи і побували на станціях «Здорового харчування», «У країні чистоти», «Країні Фізкультурії», «Природничій» та у «Фортеці порятунку». Всі свої набуті раніше знання про здоровий спосіб життя діти застосовували при виконанні завдань енергійно і креативно. Учні знаходили на ігровому полі потрібні слова, називали небезпеки і їх наслідки, розповідали, що треба робити, щоб убезпечити своє життя, підбирали малюнки шкідливих і корисних продуктів, проходили лабіринти і кидали м’ячики, збирали аптечку та ін. Бібліотекарі оцінювали виконані завдання та виставляли бали і надавали додаткову корисну інформацію на кожному етапі квесту. На закінчення волонтерка Ірина Пасєвич провела міні тренінг про те, як себе поводити в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як врівноважити свій емоційний стан та надати першу допомогу. Гімназисти показали чудові знання і всі команди були нагороджені грамотами, а волонтерка Ірина отримала подяку.

Проведення заходу забезпечило створення сприятливих психологічних умов для ефективної взаємодії в групах, самопізнання учасників гри.

Будьте здорові! Грайте і вигравайте!














































Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...