четвер, 20 липня 2023 р.

Зарядка для розуму

 


20 липня відзначається Міжнародний день шахів. Святкують його як професійні шахісти, так і любителі інтелектуальної гри. У неї можуть грати всі люди незалежно від нації, статі і соціального стану. Шахи розвивають логічне мислення і об'єднують людей.

 Тому напередодні цього дня, у День тренера, яке від відмічається 19 липня, пройшов шаховий буквар «Зарядка для розуму». Про правила руху фігур шахівницею та основні прийоми гри в шахи розповів дитячий тренер з шахів Ярослав Казик. Дотепна розповідь про пригоди мешканців Міста Шахів допоможуть дітям опанувати шахи – воістину королівську гру. Шахи – особлива спортивна гра. Юні шахісти з захопленням розповідали про шахові фігури, про три головні правила початку гри у шахах. 

 Насамперед, звісно, це змагання умів, але водночас шахістові потрібні чудова фізична підготовка, витривалість, уміння розподілити сили на тривалій дистанції турніру. Отож шахи, безумовно, теж спорт, причому улюблений багатьма людьми.

Всі бажаючі мали можливість вільно грати, знаходити собі суперників відповідного рівня. І до кінця канікул поставити мамі чи татові шах (а то й мат). Шахи – більше ніж гра. Це і спорт, і наука, і мистецтво.

























Немає коментарів:

Дописати коментар

Ким я мрію бути?

  У перший день травня, коли світ відзначає день весни і праці, на занятті з ПСП з елементами творчості у бібліотеці з дітками говорили про ...