четвер, 1 грудня 2016 р.

Акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

   1 грудня нашою бібліотекою спільно з Ужгородським  коледжем культури і мистецтв (керівники навчальних груп Стойка М. П. та Гомоляк М.М.) за підтримки Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Романюк Н.В.) провели акцію до  Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом під назвою «Не дай СНІДу шанс». В даній акції взяли участь близько 100 осіб.
    Мета акції – привернути увагу суспільства та представників влади до епідемії наркоманії, ВІЛ/СНІД у країні, нагадати про те, що ця проблема стосується кожного, а байдужість до неї може стати причиною смертей десятків тисяч людей.
     Розпочалася акція у стінах Ужгородського коледжу культури і мистецтв, де студенти коледжу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» з гаслами «СНІДу НІ», «Ми за здоровий спосіб життя» вийшли на вулицю міста, де розповсюджували перехожим інформаційні листівки, блокноти та білі кульки, чим привертали до себе увагу.
 Продовжилася акція під стінами бібліотеки флешмобом «Скажи СНІДу ні!». У приміщенні бібліотеки відбулася інформаційна година «Не дай СНІДу шанс!», де студенти ознайомили присутніх з інформацією про поширення ВІЛ-інфекції в Україні та світі,  основних шляхів інфікування населення, дізналися більше про наркоманію, та їх згубний вплив на здоров’я. Студентка 4 курсу спеціальності «Видовищно-театралізовані заходи» Сентимрей Наталія зачитала звернення до молоді, яке особисто написала. Також, учасники мали змогу переглянути відеоролики з актуальних питань, пов’язаних із ВІЛ-інфекцією/СНІДом та реальні історії із життя, які підтверджують факт про реальну загрозу існуванню людства, що несе собою ця глобальна епідемія. Завершився захід запаленням свічок за померлими від ВІЛ-інфекції/СНІДу.
  Організатори та учасники заходу “Не дай СНІДу шанс” прийшли до висновку, що основна умова вберегти своє життя від інфікування ВІЛ - це безпечна поведінка. Усі учасники заходу отримали блокноти та інформаційні листівки з символікою даного заходу. Протягом всього дня всім користувачам бібліотеки роздавалися інформаційні листівки та білі кульки.























Немає коментарів:

Дописати коментар

Любий друже, вчись і ти, як планету берегти!

       Останнім часом все більше українців усвідомлюють необхідність формування та дотримання екологічної культури.      Напередодні Всесв...