понеділок, 9 жовтня 2017 р.

3 любов'ю до дітей.

   
     Будь-яка казка орієнтована на соціально-педагогічний ефект: вона навчає, виховує, попереджає, спонукає до діяльності і навіть лікує. Виховання засобами  казки особливо впливає на становлення духовного світу особистості у дитинстві. Навчити дітей глибо­ко, естетично повноцінно сприймати казку, осмислювати, міркувати над її психологією, філософією, співвідносити почутий текст казки з власними уявленнями і цінностями — головне завдання виховання казкою.
      Вічним і невичерпним джерелом народної мудрості називав казки  В. Сухомлинський. Він зазначав, що у створених  казках, особливо яскраво «виявляються характер народу, обличчя народу, його думи і сподівання, моральні ідеали».
   Знайомство з казкою допомагає дитині зрозуміти оточуючий світ. Саме з цією метою завітали до нашої книгозбірні учні 1-В класу ЗОШ №8 (вчитель Тюшка Т. Ю.). Бібліотекар, Пухир Л. П., розповіла школярам у казковій формі про правила збереження книжки, розказала дітям про різновиди казок, чому навчає нас казка, провела казкову вікторину. Учні виявили хороші знання, як у царині українських народних, так і літературних казок.
     Також першачків дуже вразили картини Богдана Степановича Тюшка, які виставлені у нашій бібліотеці. Пейзажі цих чудових картин, дають можливість відвідувачам вивчати особливості кожної пори року та помандрувати куточками різних районів Закарпаття. Виставку можна відвідати в нашій бібліотеці.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...