пʼятницю, 11 січня 2013 р.

Новорічні свята у бібліотеці


Новорічні свята у бібліотеці


Сію, вію, посіваю
З новим роком вас вітаю!
Щоб Було у вас і в стіжку,
І в мішку, і в коморі, і на дворі,
В ложці, мисці, і в колисці.
Щоб вам весело жилося,
 Щоб задумане збулося,
Щоб ніколи не хворіли,
Щоб нічого не боліло.
Щоб у праці все горіло,
Та й в кишені шелестіло!
Щоб, як квіти, ви цвіли
Та сто років прожили.
            Зимові свята - це диво, то ж намагаємось пробудити це відчуття у серцях дітей. Розповідаючи дітям про сільські звичаї бачимо, як запалюються вогники в очах. Пояснюєм їм, що треба бути сучасними, але водночас шанувати національне! Тому і проводимо такі заходи: "Від Миколая до Різдва - від Різдва до Водохреща!",які були різні за формою проведення , але цікаві за змістом. Так 27 грудня пройшов Новорічний ранок для дітей "Баба віхола прийшла купу свят нам принесла".


       


       Цього року ми провели  конкурс посівальників: "Радуйся земле, коляда йде", напередодні Василя або Старого Нового року. Адже це давня традиція. а вибрати для себе посівальні рядки наші користувачі мали змогу як в традиційних носіях, тобто книгах, так і за допомогою Інтернету. Учасники конкурсу отримали море задоволення від колядування, щедрування та поділились своєю радістю з присутніми, а за це отримали подарунки та ласували пампушками та солодощами.                                                    
 Переможці конкурсу посівальників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...