середу, 30 січня 2013 р.

З турботою про птахів

Поки жити планета ця буде
Картинка зима, снег, ветка, синичка, ПтичкаПоки світ ще в полоні краси.
Бережіть птахів, людоньки-люди.
Хай чарують їх голоси.                                         
          Про зимуючих  птахів, друже,
                                                     пам'ятай,
         Годувати взимку їх не забувай.
         Небагато треба їм -  жменьки      
                                                 лиш зерна,
         І не страшна буде їм зима! 




З турботою про птахів
       29 січня цього року в дитячій бібліотеці-філії №2 (вул. 8-Березня,19) Ужгородської ЦМБС була проведена акція «Пернаті друзі довкілля», до якої долучилась громадська організація «Екосфера» (представник Станкевич К.І.).   Заздалегідь бібліотечні працівники повідомили  бажаючих взяти участь у цьому міроприємстві , як на бібліотечному блозі, так і в оголошенні . До участі в  акції були залучені користувачі бібліотеки, які мали змогу відшукати цікаву інформацію про птахів  як з літератури, так і з Інтернету.
       Протягом двох тижнів вони майстрували годівнички, готувалися до конкурсу «Птахи: знайомі та не знайомі», вибирали матеріали про різноманіття зимуючих птахів нашого міста. Підсумовуючи результати конкурсу, було визначено кращу годівничку Кривлянської Катерини, учениці ЗОШ №12  та відмічено активних учасників вікторини: Манясову Вероніку, Калинчук Мар’яну, Федор Нелю та ін. 
       Всі  годівнички вирішили розвісити у дитячому садочку, що поблизу. До акції долучились вихованці ДВЗ «Дивосвіт» (завідуюча Чаварга О.Ю.), які заповнили годівнички кормом. Бібліотекарі та вихователі розповіли малечі про необхідність підгодовувати зимуючих пташок , а працівники ЖРЕРу №5  та присутні дорослі допомогли розвісити годівнички на деревах. Тепер дітвора буде опікуватися годівничками для птахів, що висять за вікнами їхнього закладу.
      Кожен учасник акції відчув радість від усвідомлення того, що  допоміг перезимувати пернатим друзям довкілля.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...