четвер, 14 лютого 2013 р.

Зустріч з вїнами-інтернаціоналістами





«Афганістан живе у їхніх душах і чується безсонними ночами».

             «Чи варто згадувати про війну в Афганістані ?» - такими рядками розпочався вечір-спомин «Афганістан живе у їхніх душах і чується безсонними ночами». Треба, адже Закарпаття має свій страшний рахунок у сумній статистиці загиблих земляків, які віддали інтернаціональний обов’язок на чужій афганській землі.
          З давніх-давен український народ підтримує священну традицію вкарбовувати в свідомість прийдешніх поколінь пам'ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій обов’язок.
          Розширити знання дітей про трагічні сторінки афганської війни, виховати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів мали на меті бібліотечні працівники дитячої  бібліотеки  Ужгородської ЦБС (вул. 8-Березня, 19), запросивши учнів 8-А та 8-Б класів ЗОШ №12 (класні керівники Городецька Л.Д. та Брецко Л.О.) та воїнів-афганців: Куцкіра М.С. -  голову Закарпатської обласної Cпілки ветеранів війн, Вронського В.Я. -  голову Ужгородського  осередку Закарпатської Cпілки ветеранів війн та Пішкара П.Ю. -  заступника міського осередку Закарпатської Cпілки ветеранів війн. Такі зустрічі вже стали традиційними в роботі бібліотекарів.
            Присутні гості, які представили різні роди військ, поділились спогадами з школярами про умови, в яких доводилось служити, про зброю, яку доводилось тримати в руках, про нагороди. Та найважче було згадувати загиблих товаришів.  Їх пом’янули хвилиною мовчання та запалили свічку.
          Послухавши безпосередніх учасників афганської війни, молодь запевнила, що вони будуть пам’ятати, якою ціною завойоване мирне життя, стануть гідними тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення.
          Від імені присутніх вчителі подякували гостям і побажали здоров’я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, що зветься Україна.   

                                                                                            


 

                                                                                                     








 









 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Любий друже, вчись і ти, як планету берегти!

       Останнім часом все більше українців усвідомлюють необхідність формування та дотримання екологічної культури.      Напередодні Всесв...