вівторок, 25 листопада 2014 р.

Пам'яті жертв Голодомору.

Вечір пам'яті "Голодомор: Україна пам'ятає, світ визнає"




Голодомор– не просто біль і рана. Це – чорна діра нашої історії, яка могла безповоротно поглинути не тільки Україну, але й будь-яку надію на життя.
Чому це сталося і як, яким чином? Як сталося, що без стихії, без засухи, без іноземного нашестя стільки людських життів були приречені на смертні тортури? Осмислити нарешті: що ж з нами відбулося, пояснити собі і всьому білому світові. Досі не знаємо всього масштабу цієї трагедії та вже знаємо, що то було. Був голод штучно зорганізований, був масовий сталінський геноцид, свідомо спрямований на винищення українського народу. Терор був розгорнутий планомірно і послідовно. Цей безпрецедентний за своїм катівським розмахом злочин сталінщини завдав Україні найтяжчих втрат, коштував нації мільйон людських життів.  Навесні 33 в Україні помирало25 тисяч людей щодня, 1000 – щогодини, 17 щохвилини.Всього жертвами голоду за неповними даними стало від 7 до 10 мільйонів чоловік, з них 3 мільйони - діти. 
        Про жахливі сторінки в історії України бібліотекарі розповіли учням СНВК "Первоцвіт" (2-А кл. класний керівник Меліка-Сіка Т.Й. та 2-Б кл. класний керівник Лошак Ю. А.). Діти уважно переглядали відео презентацію, розповідали вірші про Україну та виконали пісню "Молитва за Україну".





Свіча пам'яті
Учні разом з бібліотекарями зробили деревце пам'яті.





На цю тему презентована книжково-ілюстративна вистака "Голодомор 1932-33р.р.: історія, події, факти"




Немає коментарів:

Дописати коментар

Любий друже, вчись і ти, як планету берегти!

       Останнім часом все більше українців усвідомлюють необхідність формування та дотримання екологічної культури.      Напередодні Всесв...