четвер, 18 липня 2019 р.

Ми відновимо наш парк разом!


13.07.2019 в нашій бібліотеці відбулись збори мешканців мікрорайону з обговорення пропозицій із зонування та облаштування парку «Кірпічки». 
Головний архітектор міста Олег Боршовський  доповів про розробку детального плану території кварталу. Головним мотивом  цього містобудівного документу є обґрунтування створення парку на 9 гектарах та визначення цільового призначення землі. 
      Після короткої дискусії, архітектор та ландшафтний дизайнер Олена Лемак представила проект відновлення парку Перемоги. 
      Презентована концепція парку якісно вирізняється ґрунтовним аналізом зеленої архітектури та рекомендаціями з висадки дерев.      Надалі присутні приняли участь у воркшопі, де кожен зміг накреслити потреби та вказати на зони парку, які слід впорядкувати і як саме. Найбільш дискусійним був ступінь втручання людини в простір парку. Було досить багато питань, на які складно знайти відповіді та знайти збалансоване рішення у суперечностях інтересів різних зацікавлених груп. Проте, більшість учасників схилялась до максимального збереження природності території. Ця особливість якісно відрізняє зелену зону парку  від Боздошського та Підзамкового.
    Результати напрацювань під час воркшопу разом з петицією мешканців мікрорайону будуть скеровані до міської ради для врахування при розробленні рішень чи проектів містобудівної документації. 













Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...