пʼятницю, 20 травня 2022 р.

Я все робив, аби прославити свій рідний край у слові!

           

      2022 рік - рік 100-річчя Івана Чендея,  славного сина Срібної землі, українського письменника, лауреата Шевченківської премії, автора сценарію фільму «Тіні забутих предків». З цієї нагоди в бібліотеці відбувся захід, присвячений ювілею славного закарпатця. Працівники бібліотеки організували постійно діючу виставку творчого доробку Івана Чендея.

Захід «Я все робив, аби прославити свій рідний край у слові!» відбувся у бібліотеці. Надія Демидчук познайомила учасників з життям і творчістю ювіляра, розповіла про світ мистецької ниви автора.

Своїми спогадами про закарпатського класика XX ст. поділилися письменник Олександр Гаврош та поетеса Ганна Томенюк, які були особисто знайомі з Іваном Чендеєм. Олександр Гаврош відмітив, що Іван Чендей – це більше ніж письменник. Він – символ своєї епохи.

Щоб ознайомити з стилевою манерою письменника присутні прослухали новелу «Чайки летять на схід», яка дала назву першій книжці оповідань автора, виданій у 1955 році. Саме в цьому творі розкривається незламність народного духу.

Сподіваємось, що святкування ювілею майстра слова не обмежиться травнем і надалі будемо продовжувати знайомити читачів з творчістю видатного земляка.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Збережемо матінку Землю!

  На світ з’явилися, щоб жити ...