понеділок, 26 квітня 2021 р.

Чорнобиль. Покинутий світ

Чи буде квітень, як завжди,

Дарунком весняної здоби,

Чи власним іменем біди

Ми назвемо його – «Чорнобиль»!

                                       Олександр Шарварок

        У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року вибухнув реактор Чорнобильської атомної електростанції  - сталася найбільша техногенно-економічна катастрофа сучасності. Чорнобильська трагедія, як катастрофа планетарного масштабу, стала серйозним попередженням світу про наслідки можливої атомної війни. Кількість потерпілих від наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства сягнула в Україні 3,5 млн. осіб.

         У бібліотеці відбувся захід «Чорнобиль. Покинутий світ», на якому бібліотекарі розповіли дітям про трагедію 35-річної давнини. Надія Йосипівна Демидчук поділилася спогадами про чорнобильський біль, який залишається назавжди у її родині, адже найближчі родичі залишилися без домівки, друзів, втратили здоров’я і найближчих – ліквідаторів ЧАЕС. Присутні переглянули документальний фільм «Чорнобиль - 1986». На завершення учасники вшанували загиблих чорнобильців хвилиною мовчання.








 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Любий друже, вчись і ти, як планету берегти!

       Останнім часом все більше українців усвідомлюють необхідність формування та дотримання екологічної культури.      Напередодні Всесв...