четвер, 22 квітня 2021 р.

"Земля кричить "SOS!""

    Планета перебуває в стані екологічної кризи: забруднено промисловими відходами, пестицидами й  радіонуклідами землі, водойми, повітря; ерозія грунтів поставила під сумнів майбутнє господарювання на них; значною мірою вичерпано природні ресурси; внаслідок техногенного перевантаження змінюються природні ландшафти.
    Сучасний етап взаємодії людини і суспільства з природою характеризується різким загостренням локальних, регіональних і глобальних екологічних проблем, що призводить до погіршення життя і здоров'я людей. Ці проблеми мають соціальних характер, оскільки вони виходять з усієї попередньої системи господарювання та відносин людини з природою. 
      Успішне вирішення екологічних проблем не може обмежуватись лише економічними або науково-технічними заходами. Забруднення середовища, загибель тварин та рослин – це ще й наслідок низької екологічної культури. Але якщо в ранньому віці діти будуть пізнавати закони природи, розуміти міру своєї відповідальності за неї, лише тоді вони будуть свідомо берегти природу. 
             Станьмо на варті власного майбутнього!

  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Августин Волошин і Карпатська Україна

  У ці березневі дні виповнюється 85-та річниця славетної сторінки нашої історії – боротьби за незалежність Карпатської України та 150-ти рі...