середу, 29 вересня 2021 р.

Немає милішої серцю мандрівки, як та, що вдома, у ріднім краю.

                                                       
       Днями відбулася піша краєзнавча екскурсія Ужгородом з вихованцями Школи Святого Франциска, які є учасниками етно-еко гуртка «Джерело». Під час екскурсії основну увагу приділили пам’яткам архітектури, історії та культури, релігійним об’єктам і мистецьким закладам.

Найбільше дітей вразила екскурсія до Єпископської Резиденції, двері якої відкрили у головне свято Кафедрального Собору. Відвідувачі любувалися відреставрованими залами, прекрасною єпископською каплицею, стіни якої розписував Йосип Бокшай. Присутні на відкритій екскурсії дізналися як жили і як урядували греко-католицькі єпископи.

У рамках Дня відкритих дверей про унікальну пам’ятку розповідали семінаристи Богословської Академії ім. Блаженного Теодора Ромжі. Діти побували і на міні-виставі, і відвідали крипту Ужгородського Кафедрального Собору , де поховані історичні особистості Мукачівської греко-католицької єпархії.

Після тригодинної пізнавальної екскурсії юні краєзнавці пересвідчилися в тому, наскільки багате наше місто на історичні пам’ятки, які треба вивчати, популяризувати, доглядати та охороняти.














Немає коментарів:

Дописати коментар

#сокоти_сакури!2024