середу, 13 жовтня 2021 р.

За честь, за волю, за українську долю.

 

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє, дуже молоде – День захисника України. Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. Козаки глибоко і щиро шанували образ Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день. Не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків – звитяжних воїнів, озброєних захисників Вітчизни, що боронили віру, гідність і звичаї нашого народу.

Сьогодні захисники - воїни, які захищають нашу країну на сході. Адже, з 2015 року 14 жовтня є державним святом – День захисника України. Про все це діткам розповіли Надя Росоха та Оксана Прокопець, які навідалися в гості до вихованців  закладу дошкільної освіти №29 " Дивосвіт " ( завідувачка Чаварга О. Ю. ).

 Дітки з цікавістю слухали розповідь бібліотекарів та переглянули книги, які їм принесли. Також вони показали, як старанно підготувалися до цієї події: співали пісні, розповідали вірші та грали в ігри.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Любий друже, вчись і ти, як планету берегти!

       Останнім часом все більше українців усвідомлюють необхідність формування та дотримання екологічної культури.      Напередодні Всесв...