понеділок, 19 червня 2023 р.

Зустріч з письменником рідного краю

 


Днями в нашій бібліотеці відбулася зустріч з Олександром Гаврошем – письменником, журналістом, драматургом, яка була присвячена літературі рідного краю. На зустрічі були присутні учні 6,7 та 8 класів угорськомовної гімназії ім. Другетів. Школярі мали змогу поспілкуватися з автором, творчість якого дуже різноманітна. З під пера п. Олександра вийшло чимало творів, як для дітей, так і для дорослих. Письменник познайомив школярів із творами написаних для них.

Пригодницька повість «Неймовірні пригоди Івана Сили» розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Силу. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський силач Іван Фірцак -  найсильніша людина світу XX ст.

2013 року на основі цієї повісті було знято український фільм «Іван Сила». Діти з захопленням слухали розповідь про екранізацію «Івана Сили», дізналися про цікаві факти з життя молодого силача, який з гідністю витримав суворі уроки життя і став найдужчою людиною світу у XX ст.

Познайомив Олександр Гаврош учнів із серією нових художніх фантастичних повістей, книжок-подорожей в часі: «Музей пригод» -   перша книга серії; «Врятувати Тараса Шевченка» - друга книга; «Героїчні канікули» присвячені Хустському краєзнавчому музею і подіям Карпатської України - третя книга серії; «Геніальне кохання» -четверта книга серії про Івана Франка; п’ята книга серії -  «Замок любові» присвячується закарпатському замку Сент-Міклош.

Діти охоче спілкувалися з автором, обмінювалися думками, запитували про творчі плани. На завершення можна було придбати книги з автографом письменника.

Колектив нашої бібліотеки і присутні в залі щиро подякували письменнику за чудово проведений час. І бібліотекарі, і читачі, і вчителі цінують і радіють таким зустрічам. Пане Олександре, чекаємо нових книжок!



























Немає коментарів:

Дописати коментар

Ким я мрію бути?

  У перший день травня, коли світ відзначає день весни і праці, на занятті з ПСП з елементами творчості у бібліотеці з дітками говорили про ...