четвер, 10 жовтня 2024 р.

Здоров’я на часі

 

10 жовтня – Всесвітній день психічного (ментального) здоров’я.  Ментальне здоров’я – це здоров’я нашого розуму. Так само, як ми піклуємося про своє тіло, важливо піклуватися про наші думки та почуття. У сучасному світі ми часто стикаємося із викликами, які можуть вплинути на наш настрій. Тому важливо розуміти, що переживати різні емоції – це нормально і необхідно. Потрібно знати, як можна допомогти собі, коли ти почуваєшся засмученим або напруженим.

Як турбуватися про себе й близьких, щоб попередити розвиток проблем з психічним здоров’ям, вчать маленьких користувачів бібліотеки волонтери ПСП на заняттях з елементами творчості.

Творчі вправи для дітей допомагають їм збалансувати свій емоційний стан, вчать працювати в команді, створюють безпечний простір.

Нехай цей день нагадує нам про важливість збереження внутрішнього спокою та психологічної підтримки. Бажаємо всім сил і ресурсів для подолання будь-яких труднощів.


















четвер, 3 жовтня 2024 р.

Екскурсія до бібліотеки

  Похід до бібліотеки 2-А класу УПШ «Первоцвіт» (вчитель Шукаль Н.Я.) був справжнім святом відкриттів і радості. Після теплого привітання бібліотекарі розпочали розповідь про те, що таке бібліотека, її роль та основні правила поведінки, зокрема, як важливо поводитися з книгами бережно і шанобливо. Працівники продемонстрували дітям, які бувають різні книжки.
Потім малеча подивилася короткий мультфільм про бібліотеку, який закріпив їхні знання про те, як користуватися книгами та поводитися в бібліотеці. А ще працівники провели дітям не менш цікаву екскурсію.
Завершили нашу зустріч - грою.
Маленькі гості були дуже задоволені екскурсією та пообіцяли, що обов’язково прийдуть знову.













.



середа, 2 жовтня 2024 р.

Роки людині до лиця

      «Роки людині до лиця» – під таким гаслом пройшла зустріч на «Кавових діалогах» у бібліотеці, присвячена Дню людей поважного віку. Цей день – можливість нагадати про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства.

На захід були запрошені волонтери Ужгородської міської організації ТЧХУ, які провели майстер-клас з надання першої допомоги та розповіли про товариство і функції Червоного Хреста.

Обслуговування користувачів поважного віку дуже важливе, адже ми допомагаємо таким людям перебороти почуття самотності, повертаємо їм віру в себе.

Працівники бібліотеки привітали присутніх і побажали миру, здоров’я, довголіття і віри в краще майбутнє.

Бібліотека є не тільки інформаційною, культурною та освітньою установою, а й вогнищем милосердя.

Цікавими і незабутніми стають такі зустрічі для людей старшого віку завдяки можливості поспілкуватися між собою.

























Тепло сердець захисникам України

 

1 жовтня Україна відзначила два важливих свята: День захисників і захисниць України та День українського козацтва. Під час широкомасштабної війни і дорослі, і діти найбільше мріють про те, щоб кожен воїн та кожна захисниця повернулись додому живими.

Бібліотекарі підготували і провели патріотично-інформаційну хвилинку «Тепло сердець захисникам України» для молодших школярів. Вони запропонували коротку інформаційну довідку про свята, продемонстрували дитячі книжечки про героїв-захисників, провели пізнавальну вікторину. Обереги – янголів-охоронців для захисників, зроблені на занятті з психосоціальної підтримки з елементами творчості  ТЧХУ, учасники заходу передадуть своїм героям на фронт або в лікарні пораненим військовим.



















Здоров’я на часі

  10 жовтня – Всесвітній день психічного (ментального) здоров’я.   Ментальне здоров’я – це здоров’я нашого розуму. Так само, як ми піклуємос...